stamoaci

SERVIS ŠTAMPAČA

Ukoliko je Vaš štampač neispravan ili ima smetnje u radu , mi Vam možemo pomoći. Nema potrebe da kupujete novi štampač kada možete popraviti Vaš trenutni. Naš servis Vam nudi veliki broj usluga za servisiranje i popravku štampača kao što su :

  • Servis Laserskog štampača
  • Servis InkJet štampača
  • Servis Matričnog / Igličnog štampača
  • Zamena / punjenje tonera
Laserski štampači

Ovakvi štampači rade na osnovu laserske tehnologije, oni su u mogućnosti da štampaju tekst i grafiku. U današnje vreme mogu se kupiti po prihvatljivoj ceni, dok je potrošni material dugovečan ali skup. Laserski štampači su odlični za tekst kao i za grafiku ako se radi o printerima u boji koji su inače skuplji. Veoma su precizni i brzi , naročito ako samo pišete tekst. U našem servisu najčešći modeli štampača koji se servisiraju su HP (Hewlett Packard) , a nakon toga i svi ostali (Samsung, Lexmark, Canon, Epson, itd…)

Neki od osnovnih kvarova na laserskim štampačima su :
  • Zaglavljivanje papira
  • Bleda štampa
  • Linije i mrlje u štampi
  • Miskomunikacije izmedju štampača i uređaja na koji je povezan
InkJet štampači

Spadaju u vrstu kompjuterskih štampača koji se najviše koriste u privrednim firmama, a rade pomoću mastila koje se nalazi u rezervoaru iz kojeg gađaju papir na koji se štampa određeni tekst. Iz rezervoara se svake sekunde ispali oko 50.000 kapljica mastila tokom štampanja, zbog toga je potrebno redovno čistiti i održavati štampač.

Kod ovih štampača najčešće se kvari glava samog štampača ili se ketridž skroz osuši usled nekorišćenja ili se potroše pa moraju da se dopune. U ovim slučajevima se problem rešava zamenom glave štampača ili ketridža.

Matrični štampači

Spadaju u mehaničke štampače za računare. Rade pomoću iglice koje preko natopljene boje (ribbona) ostavljaju male otiske na papiru. Ovi štampači su iz starije generacije i najviše se koriste u menjačnicama, bankama , kladionicama,a najviše u knjigovodstvu. Zbog dugog i konstantnog rada nagomilavaju se dlake, prašina i delovi od papira, iz tog razloga je potrebno redovno čistiti i servisirati štampač. Ako se redovno održava , imaće i duži vek trajanja i korisnici će biti zadovoljniji.

Najčešći kvarovi uglavnom dolaze zbog nepažnje i nemarnosti korisnika (podmazivanje pogrešnim sredstvima zbog kojih dolazi do velikih kvarova ili neredovno čišćenje usled čega dolazi do većih i bespotrebnih kvarova na štampaču) .

Ako želite da Vaš štampač radi kao i prvog dana, posetite PL servis računara!