Zamena Touch i LCD panela

Touch i LCD panel su pored matične ploče najbitniji delovi tablet uređaja.

Šta je touch panel i kako dolazi do oštećenja?

Touch (u prevodu znači dodir) služi da zadajemo željene funkcije na tabletu i olakšava nam korišćenje u odnosu na druge uređaje koji se koriste pomoću komponenti (miš i tastatura) . Najčešći kvarovi na touch panelima su uglavnom fizičke prirode kad korisnik slučajno stavi nešto teško na uređaj, udari ga ili mu ispadne . Neretko se dešava da je problem u kontaktu flet kabla koji spaja touch panel sa matičnom pločom. Preporučujemo korisnicima da ukoliko je touch napukao ili je malo oštećen  ne zanemare problem nego da ga odnesu na servis, iz razloga što može nastaviti da puca i ošteti LCD panel.

Šta je LCD panel i kako dolazi do oštećenja?

LCD panel (ekran) je komponenta koja služi za prikazivanje slike na tablet uređaju. Korisnici često ne prave razliku između kvara touch i LCD panela. Ukoliko Vam je pukao touch panel , tablet prestaje da reaguje na dodir ili puca samo gornje staklo, a slika se vidi. Ukoliko je stradao LCD (ekran) , tada slike na tabletu uopšte nema ili su razlivene boje na ekranu i to je znak da treba da se menja.

Popravka touch i LCD panela je veoma precizan posao i zahteva ogromnu koncentraciju od strane servisera i zbog toga Vam ne preporučujemo da uređaj sami popravljate. U PL servisu zamena touch-a i LCD-a je rutinska popravka koja se vrši svaki dan.

Naš servis ima saradnju sa velikim brojem domaćih i stranih dobavljača i posedujemo nove touch i LCD panele za skoro svaki model tableta. Ukoliko naši dobavljači nemaju potreban deo, onda se poručuje iz inostranstva i čeka se oko dvadesetak dana da nam stigne u servis. Na ovu vrstu usluge , naš servis daje garanciju na 12 meseci od datuma popravke.